Shaanxi Elade novi materijal Technology co, Ltd
Categories

    Dodati: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Što je anoda.

Anoda

Anoda je elektroda kroz koje konvencionalna trenutni teče u polariziranoj električni uređaj. Zajednički mnemonički je KISELINA za "anoda Trenutni uređaj". Smjer (pozitivne) električna struja je suprotan od tok elektrona: protok () elektroni se anoda izvan kruga.

Polaritet napona na anodu u odnosu na povezana katoda varira Ovisno o vrsti uređaja i na svoj način rada. U sljedećim primjerima, anoda je negativan na uređaju koji pruža snagu, i pozitivno u uređaj koji troši energije.

U strujati baterija ili galvanske ćelije (dijagram na desnoj strani), anoda je negativni terminal jer je gdje struja u "uređaj" (tj. na baterija stanica). Ova struja prema unutra nose eksterno elektrona kreće prema vani, negativni naboj koji teče u jednom smjeru se električki jednako pozitivan naboj koji teče u suprotnom smjeru.
Ponovo napuniti bateriju ili elektrolitičkih ćelija, anoda je pozitivan terminal, koji prima trenutni iz vanjskog generatora. Struje kroz punjenje baterije je suprotan od trenutne tijekom pražnjenja; Drugim riječima, elektrode koja je katode tijekom pražnjenja baterije postaje anoda dok se baterija puni.
U dioda, anoda je pozitivan terminal u rep simbol strelica (stan strana trokuta), gdje struja teče u uređaj. Napomena elektroda imenovanja za diode se uvijek temelji na smjer naprijed struje (koje strelice, u kojima struja teče "najlakše"), čak i za tipove kao što su otporna dioda ili solarnim ćelijama gdje struja od interesa je povratnu struju.
U cathode ray tube anoda je pozitivan terminal gdje elektroni teku iz uređaja, odnosno, gdje pozitivno električna struja teče u.

Protok elektrona
Tok elektrona je uvijek od cink katoda izvan ćelije ili uređaja, bez obzira na vrstu ćelija ili uređaj i način rada, sa izuzetkom diode, gdje elektroda imenovanja uvijek pretpostavlja da struja u smjeru prema naprijed (da simbol strelica), tj., elektroni protok u suprotnom smjeru, čak i kad je dioda obrnuto-provodi nesreće (raspad normalno dioda) ili dizajn (raspad otporna dioda dioda foto-struje fotodioda).

Elektrolitska anoda
U elektrokemiju, anoda je gdje oksidacija se događa i je pozitivan polaritet kontakt u ćelije. Na anodu, anione (negativne Ione) su prisiljeni električni potencijal kemijski reagirati i dati od elektrona (oksidacije) koji zatim protok i onda u vožnji sklop. Mnemotehnika: LEO Red Cat (gubitak elektrona je Oksidacija, Redukcija se odvija na Katode), ili AnOx Red Cat (anoda Oksidacija, Redukcija katoda), ili NAFTNOJ PLATFORMI (Oksidacija je gubitak, smanjenje je dobitak elektrona), ili Rimokatoličke i Pravoslavne (smanjenje-katoda, cink – Oksidacija) ili LAV lav kaže GER (gubitak elektrona je Oksidacija, Dobivanje elektrona je Redukcija).

Ovaj proces je naširoko koristi u poboljšavanju metala. Na primjer, u poboljšavanju Bakar, bakrene anode, intermedijarnih proizvoda iz peći, su electrolysed u odgovarajuće rješenje (kao što su sumporna kiselina) prinosa visoke čistoće (99,99%) katoda. Bakrena katoda proizvedene pomoću ove metode također opisuje kao elektrolitički Bakar.


Sacrificial anoda

Anodama montirana "u pokretu" za zaštitu od korozije metalne konstrukcije
U katodnoj zaštiti, metalni cink koji je reaktivnijim korozivni okoliš sustava biti zaštićen je električki povezana sa zaštićenom sustavu, i djelomično korodira ili otapa, koji štiti metal sistem je povezan s. Na primjer, Željezni ili čelični trup možda zaštićen cink sacrificial anoda, što će rastvoriti morskom vodom i spriječiti trup biti izgrižen. Anodama su posebno potrebne sustave gdje se generira Statički naboj uslijed djelovanja teče tekućina, kao što su naftovodi i skutera. Anodama su također obično koriste u spremnik tip bojlera.

1824. smanjiti utjecaj ove destruktivne elektrolitska akcije na trupove brodova, pričvršćenja i podvodna oprema, znanstvenik-inženjer Sir Humphry Davy, razvio je prvi i još uvijek najviše naširoko koristi sustav zaštite morskih elektroliza. Davy instaliran anodama napravljen od više električki reaktivne (manje plemenita) metal vezan za trup broda i električki povezani u obliku katodne zaštite sklop.

Manje očiti primjer ove vrste zaštita je proces podsticajnom željeza. Ovaj proces kapute Željezne konstrukcije (kao što su ograde) s premazom od cinka. Sve dok je cink ostaje netaknut, željezo je zaštićen od djelovanja korozije. Neizbježno, cinkova prevlaka postaje probijen, ili do pucanja ili fizičku štetu. Kada se to dogodi, korozivne elemente djeluju kao elektrolit i kombinaciju cinka/željezo kao elektrode. Rezultanta struje osigurava cinkova prevlaka se žrtvuje ali da baza željeza korodira. Takve prevlake mogu zaštititi Željezna struktura za nekoliko desetljeća, ali jednom zaštita premaza se konzumira, glačalo ubrzano korodira.


Obratite nam se
Adresa: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Faks:86-29-88880927
 E-pošte:helen@sxelade.com
Share: