Shaanxi Elade novi materijal Technology co, Ltd
Categories

    Dodati: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina 710119
    Tel: 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Faks: 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Dom > Industrija znanja > Sadržaj

Vrste elektrode i polja aplikacije

Elektrode je Dirigent koji prolazi električna struja iz jednog medija u drugi, obično iz izvor energije na uređaj ili materijal. To može potrajati nekoliko različitih oblika, uključujući žicu, tanjur ili štap, i najčešće sastoji od metala, kao što su Bakar, srebro, olova ili cinka, ali također mogu biti izrađene od nemetalnih tvar koja provodi struju, kao što su grafit.


Elektrode u elektrokemijski ćeliju se naziva anoda ili katoda. Anoda sada definiran kao elektroda na kojoj elektroni napustiti ćeliju i oksidacije nastaje i katoda kao elektroda na kojoj elektroni ulazak u stanicu i nastaje smanjenje. Svaka elektroda može postati anoda ili katoda Ovisno o smjeru struje kroz ćeliju. Bipolarni elektroda je se elektroda služi kao anoda u jednoj ćeliji i katoda druge ćelije.


Katoda i anoda


U slučaju istosmjerne (DC) struje, elektroda dolaze u paru, i poznati su kao anode i katode. Za DC izvor katode se definira kao elektroda iz kojeg struja ostavlja, a anoda kao točka gdje vraća. Iz razloga koji su povijesne, a ne znanstveno, struja u krugu je, po konvenciji, opisan kao putujući od pozitivnih do negativnih, tako da se vidi kao pozitivan naboj van iz katode i anode u protoku. Električne struje, Međutim, sastoji se od protok malen negativno nabijenih čestica naziva elektrona, pa ovaj protok je zapravo u suprotnom smjeru. U tom kontekstu, je vjerojatno bolje da jednostavno u smislu pozitivnog i negativnog terminala.


Elektroliza

Da bi dobili određeni element, Ionski spoj tog elementa mogu biti electrolyzed. Primjer je proizvodnja metalnih natrij iz talina Sol ili natrijev klorid. Kada struje teče pozitivno nabijene Ione natrija privlači negativne elektroda ili katoda, gdje dobivaju elektrona, formiraju natrij metala. Negativno nabijenih kloridnih iona privlači anode, gdje oni gube elektrone, formiranje klor, koji također prikupljaju kao nusproizvod.


Galvanizaciju

U tom procesu, metalni objekt je obložena sa drugog metala za poboljšanje njegova otpornost na koroziju ili izgled. Objekt za premazivanje oblika katode u proces elektrolize od uranjanja u otopinu topljivi spoj metala koji će formirati prevlaka, sa cink također izrađen od ovog metala. Kada se struja, pozitivnih metalnih iona iz otopine privlače katode i formira depozit na njemu. Iona u otopini koriste, oni su zamijenjeni iona koji formiraju od anode. Ponekad, anoda je napravljena od različitih materijala koji se ne koriste u ovoj metodi, metalnih iona morati biti zamijenjen dolijevanja rješenje.Elektrode običaj

Elektrode za medicinske svrhe, kao što su EEG (za snimanje moždane aktivnosti), EKG (snimanje otkucaja srca), ECT (električne moždane stimulacije), defibrilator (snimanje i isporuku srčane stimulacije);

Elektrode za elektrofiziologija tehnikama u biomedicinskim istraživanjima;

Elektrode za elektrolizu ;

Elektrode za galvanizaciju ;

Elektrode za katodne zaštite .Obratite nam se
Adresa: Br.32, Chuanghui cesta, novi Hi-Tech zona, Xi'an, Kina
Telefon: +86-29-83151667
 Faks:86-29-88880927
 E-pošte:helen@sxelade.com
Share: